Yrittäjän esittäytyminen:
Tassupyykki on yhden naisen perustama yritys, yritys on perustettu alkuvuodesta 2020. Idea yrityksen perustamiseen lähti jo ensimmäisen kerran vuonna 2015, mutta tarpeeksi harkittuna ja ideaa kehitellessä meni muutama vuosi.

Yrittäjäksi ryhtyminen oli itselleni melko selvää, olenhan kotoisin perheestä, jossa vahvaa yritys-toimintaa. Kotoisin olen siis Etelä-Pohjanmaalta; Jalasjärven Ilvesjoelta ja nyt olenkin asettunut ”rajan toiselle puolelle” Satakunnan Karviaan. Kotona meillä on aina ollut lemmikkejä; koiria, kissoja sekä kaneja. Nuorena muistan lenkittäneeni paljonkin tuttujen sekä vanhusten koiria, joskus olin äidin mukana sikalassa töissä. Ensimmäiseksi ammatikseni kuitenkin valikoitui ravintola-ala ja valmistuinkin kaksoistutkinnosta kokiksi sekä ylioppilaaksi vuonna 2013. Opiskeluista asti tähän päivään olenkin työskennellyt monipuolisesti eri ravintola-alan työtehtävissä, työ-vuosia kertyikin huimat 10!

Hyvin pian kokiksi valmistumisen jälkeen löysinkin itseni Karviasta, hankin ensimmäisen koirani sekä päädyin opiskelemaan uutta ammattia. Pian koirat ja koira-harrastukset veivät mennessään ja kotiin tuli toinenkin koira. Vuonna 2015 valmistuin eläintenhoitajaksi, kokemusta kertyi kaikista eläimistä (mukaan lukien pieneläimet, tuotantoeläimet sekä hevoset). Valmistuttuani perustin 4H-yrityksen, jossa trimmasin koiria. Jo eläintenhoitaja -opintojen aikana tietoisesti hakeuduin trimmausten pariin ja tavallaan pyrin siihen erikoistumaan. Alkuvuonna 2020 aloitin trimmaajan ammattitutkinnon suorittamisen, samalla kuin konkreettisesti aloin yritystä perustamaan. Käytännössä olenkin nyt näyttöjä vaille valmis trimmaaja. Lisäksi täydensin osaamistani eläintenkuljettaja -koulutuksella.

Vuonna 2016 syntyi ensimmäinen pentueeni kennel-nimelleni Glorious Black, rotuna pitkäkarvainen collie. Tätä tekstiä päivittäessäni Glorious Black -pentueita on syntynyt meille 4 ja ainakin kaksi pentuetta on suunnitelmissa kesälle 2021. Harrastan/ harrastelen koirieni kanssa monipuolisesti eri lajeja mm. pk hakua, rally-tokoa sekä näyttelyitä. Lisäksi olen luottamustehtävissä muutamissa yhdistyksistä sekä aktiivijäsen lukuisissa. Suomen Kennelliiton alaisissa tehtävissä toimin kasvattamisen lisäksi mm. kehätoimitsijana ja koetoimitsijana sekä kaverikoira-ohjaajana.

Korona-vuoden kurittamana ja vuoden asiaa vahvasti harkittuani, päätin avata myös verkkokaupan huhtikuussa 2021. Nyt voin palvella ammattitaidollani ja kokemuksellani myös sinua siellä toisella puolella maata, ihan huippua! Tervetuloa shoppailemaan täysin kotimaiseen pienyrittäjän verkkokauppaan! Valikoima laajenee koko ajan kysynnän mukaan.

Tassupyykin asiakkaiksi ovat tervetulleita kaikki eläinten omistajat. Pyrin palvelemaan ammattitaitoisesti jokaista, eläinlajista huolimatta. Palveluni ovat kattavat; erilaisista trimmauksista kattavaan eläintarvikeliikkeeseen sekä eläintenhoidollisiin tehtäviin, koulutuksiin tai vaikka asiakkaan luona tapahtuvaan ulkoiluttamiseen, sekä verkkokauppaan. Mikäli kaipaat jotain tiettyä palvelua/tuotetta, ota yhteyttä ja kysy!

Koska osaamista ja halua yrittää löytyy, aputoiminimellä Taikinatassu minulta saa tilata suussasulavia kotileipomon tuotteita mm. kakkuja sekä mielelläni hoidan myös isommatkin pidot!

~Nina Hietakangas~

Soita Tassupyykkiin